Waarom kiezen voor aardwarmte?

Voorspelbare energiekosten

Aardwarmte heeft een vaste prijs: per aansluiting betaalt u op basis van capaciteit in plaats van verbruik, ook betaalt u over aardwarmteverbruik geen energiebelasting. Hiermee heeft u grip op uw energiekosten, ook in de toekomst.

Duurzaam

Aardwarmte is een CO2-arm, duurzaam alternatief voor warmte uit aardgas. Steeds meer klanten vragen om duurzaam geteelde producten. Door in uw activiteiten en processen rekening te houden met het klimaat en milieu onderneemt uw bedrijf toekomstbestendig en bent u onderscheidend van andere bedrijven in de markt.

Kwaliteit neemt toe in de warmere periode van het jaar

Met aardwarmte verbetert de kwaliteit van uw product. In plaats van te sturen op energie besparen kunt u sturen op maximale kwaliteit van uw product, omdat de duurzame warmtebron jaarrond beschikbaar is. Via het handelsplatform heeft u de mogelijkheid om tijdelijk meer of minder af te nemen (zoals tijdens teeltwissel). Hiermee ontstaat flexibiliteit.

Aansluiten op WarmteSysteem Westland (WSW)

Door deel te nemen aan dit project wordt u niet alleen aangesloten op één aardwarmtebron, maar ook op toekomstig WarmteSysteem Westland. Een aansluiting is gekoppeld aan uw bedrijfslocatie en gaat bij verkoop mee naar de nieuwe eigenaar. Een aansluiting verhoogt uw bedrijfswaarde: de warmtevoorziening is duurzaam en toekomstbestendig.