We zijn omringd door Aloë Vera, Rhipsalis en Kalanchoë Tomentosa terwijl we op 5 maart de direct omwonenden van het aardwarmteproject in Maasdijk spreken over de voortgang van dit project. Samen met bestuursleden van de warmtecoöperatie Maasdijk en omwonenden bespreken we de inrichting van de locatie, het concept warmtenet, mogelijke overlast en de planning op hoofdlijnen.

Er verschijnen bekende gezichten, het is de tweede keer dat we een inloopavond over dit project organiseren. De locatie van het gesprek is vlakbij de toekomstige aardwarmtebron, bij Joyplant. Inmiddels is het project, na de eerste kennismaking, verder gevorderd.

Recentelijk heeft aardwarmteproject Maasdijk de derde en laatste SDE+-subsidie voor het project toegekend gekregen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast is ook de locatie van het project één perceel opgeschoven in overleg met de direct omwonenden, de gemeente Westland en de warmtecoöperatie. Op deze manier wordt de herstructurering van het gebied minder gehinderd.

Aan de hand van een schets van de locatie en een illustratie zijn alle ins en outs besproken. “Het was weer een nuttige, en leuke avond! Mede dankzij een goede connectie met de aanwezigen en een perfecte locatie in het gebied, mede dankzij de gastvrijheid van Joyplant”, aldus Tarek Hopman (projectleider ETP).

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met Ton Sels, omgevingsmanager ETP via e-mail ton.sels@capturam.nl of via telefoonnummer: 06-23194995.