Onlangs heeft het college van B&W van de gemeente Westland ingestemd met een aardwarmteproject op de locatie Lange Kruisweg 24 in Maasdijk. Het besluit was nodig omdat de locatie in een gebied ligt dat voor herstructurering is aangewezen. Het project wordt ontwikkeld door Energie Transitie Partners (ETP) in nauwe samenwerking met de glastuinbouwbedrijven in Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg).

Organisatie glastuinbouwondernemers Maasdijk
Samen met de glastuinbouwondernemers uit Maasdijk wordt toegewerkt naar de oprichting van warmtecoöperatie Maasdijk. ETP werkt via de warmtecoöperatie samen met de aangesloten bedrijven. Naar verwachting wordt in september een oprichtingsvergadering georganiseerd waarna de warmtecoöperatie officieel opgericht wordt.

Frank Barendse van warmtecoöperatie Maasdijk roept glastuinbouwbedrijven op om zich nu nog aan te sluiten: “De ontwikkelingen op het gebied van duurzame warmte gaan snel en overstijgen vaak het individuele tuinbouwbedrijf. Daarom zien wij samenwerken als een noodzakelijke en logische stap. Glastuinbouwondernemers uit het gebied  Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg) kunnen zich ook nog steeds aansluiten bij de warmtecoöperatie!”.