Onlangs heeft het college van B&W van de gemeente Westland ingestemd met een aardwarmteproject op de locatie Lange Kruisweg 24 in Maasdijk (juli 2019). Het project wordt ontwikkeld door Energie Transitie Partners (ETP) in nauwe samenwerking met de glastuinbouwbedrijven in Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg).

Organisatie glastuinbouwondernemers Maasdijk
Samen met de glastuinbouwondernemers uit Maasdijk wordt toegewerkt naar de oprichting van warmtecoöperatie Maasdijk. ETP werkt via de warmtecoöperatie samen met de aangesloten bedrijven. Naar verwachting wordt in september een oprichtingsvergadering georganiseerd waarna de warmtecoöperatie officieel opgericht wordt. Frank Barendse van warmtecoöperatie Maasdijk roept glastuinbouwbedrijven op om zich nu nog aan te sluiten: “De ontwikkelingen op het gebied van duurzame warmte gaan snel en overstijgen vaak het individuele tuinbouwbedrijf. Daarom zien wij samenwerken als een noodzakelijke en logische stap. Glastuinbouwondernemers uit het gebied  Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg) kunnen zich ook nog steeds aansluiten bij de warmtecoöperatie!”.

Meer over het aardwarmteproject
Aardwarmte Maasdijk heeft samenwerking gezocht met Energie Transitie Partners voor de ontwikkeling van een scenario waarin 6 geothermieputten in één keer worden ontwikkeld. In dit scenario verwachten we een warmtevermogen van 30 à 40 MWth te kunnen realiseren. Ook wordt onderzocht of er potentie is voor samenwerking met omliggende warmteclusters (WarmteSysteem Westland).

 

Heeft u vragen over de projecten van Energie Transitie Partners dan kunt u contact opnemen met de projectleider aardwarmte van ETP, Tarek Hopman via e-mail: t.hopman@hvcgroep.nl en telefoon 06-2045 7476